Restauratie Lambertusbasiliek

Na een lange voorbereiding is onlangs begonnen met de restauratie van de toren en de gevel van de Hengelose Lambertusbasiliek. De restauratie is noodzakelijk omdat de bakstenen en het voegwerk van de torenspits in slechte staat verkeren. Daardoor kunnen brokstukken naar beneden vallen.

Achtergronden van de restauratie 

Hengelose basiliek in de steigers

Reportage over de voorbereiding

Restauratie

Groot onderhoud aan of restauratie van een monument of beeldbepalend pand vergt expertise, maar ook veel van uw inzet en tijd. Veelal heeft u te maken met verschillende partijen zoals aannemers, architecten en overheden, maar ook verschillende vakgebieden zowel bouwtechnisch, arbotechnisch en juridisch.

Daarbij is het prettig om een onafhankelijke deskundige aan uw zijde te hebben voor de verschillende fasen van het project. Of het nu gaat om het opstellen van een restauratieplan, het aanbestedingstraject of de uitvoeringsbegeleiding, Monumentenadvies Oost heeft alle deskundigheid in huis om het voor u te verzorgen.

Het kan zijn dat u voor het gehele project advies en begeleiding wenst of voor een specifiek onderdeel van het project. Wij kunnen u bij de verschillende fasen en onderdelen van een onderhoud- of restauratieproject van dienst zijn. Van de planvorming tot aan de (eind)oplevering van de werkzaamheden.